Sayfalar

Subscribe:

8 Mart Dünya Kadın İsyanı

   Var olmak, insanoğlunun en büyük çabasıdır. Varlığını kadın olarak sürdürmek.. İşte bu çok daha zordur.. Aslında kadın : güçtür, hırstır, annedir, sevgilidir, fedakardır, samimiyettir, saflıktır, çılgınlıktır, bazen yalnızlıktır ve aslında KADIN
HAYATTIR..
   
    Biz kadınların isteyip de başaramayacağı tek bir şey bilmiyorum ben. Eğer yapmıyorsak istemediğimiz içindir, bu böyle bilinsin. Diğer taraftan da kadına dair her türlü bakış açısı, tutum ve davranışta tozpembe bir tablo yok önümüzde. Maalesef; biz kadınlara yönelik hak(sızlık)ları, baskıyı ve şiddeti her alanda görebilmemiz mümkün. O kadar çok ki: cinsel istismar, iş hayatında taciz, fuhuşa zorlanan ya da bunun için satılan kadınlar, tecavüz, töre adı altındaki cinayetler, erkek çocuğunun kız çocuğa tercih edilmesi... gibi birçok sebeplerle inanılmaz psikolojik ve sosyal bir baskıyla karşı karşıyayız. İnsanlar kadın olmanın bedenden çok daha fazla anlam içerdiğini elbet anlayacaklardır.
  
   ''Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçtur'' diye verilerle ortaya konmuş bir dönemde işimiz bir hayli zor.. Herşeye  rağmen yapacağımız daha çok şey var. Kadın elinin değipte güzelleşmediği tek bir şey yoktur.
   Aslında bu gün, kutlamadan çok sürekli artan ve daha kötüye giden bu gidişata bir dur deme isyanıdır.. 

  
   Belki klasik gibi gözükse de gerçekten de biz kadınlara  ŞİDDETSİZ , AYRIMCILIĞIN OLMADIĞI ve her türlü SUİSTİMALDEN UZAK günler diliyorum.. 
  
   KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN..

                                                                                   EDİTÖR