Sayfalar

Subscribe:

Tam da kış gelmişken:Şapka Seçimi

   


    Havaların soğumasıyla kaban,bot ve çizmeden sonra yavaş yavaş atkı,bere,eldiven ve şapkalarda kullanılmaya başlandı.. Bunların en önemli parçası:şapka.. Şapka kullanan kadınların daha asil bir duruşları oluyor.Bu yıl bere yerine şapka neden olmasın? Biraz daha farklı, feminen bir duruş için bir farklılık yapılabilir. Bu yıl podyumlarda şapkadan bol bol yararlandı. Ayrıca şapka takmak saçınıza şekil veremedğiniz zamanlarda bir kurtarıcı da olabilir.
Burda asıl konu yüz tipimize uygun olanı seçmekte. Şapka seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise saçınızın boyu ve kesimi. Dikkat etmesi gereken daha çok kısa saçlılar. Eğer kısa saça sahipseniz çok büyük bir şapka kullanmanız yanlıştır. Yüz tipleri üzerinde durmak gerekirse:


    Dikdörtgen yüz hatlarına sahipseniz;
dikkat etmeniz gereken tek şey yanlardan kepsiz modelleri tercih etmemek. Bu yüz tipi karakteristiktir.Geniş hatlara sahip olduğundan şapka seçerken daha  geniş modeller tercih edilerek yüz olduğundan daha kısa gösterilebilir.






     
    Oval ya da kalp şeklinde bir yüze sahipseniz;
Hemen hemen birçok şapkayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Melon şapkalar tam sizlik.


(Beyonce'un seçimi) 




    Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz;
fedora yada kovboy şapkası tam size göre.Yüz hatlarını daha uzun ve oval gösteren modeller seçerek, basık bir görünümde kurtulmuş olurlar. Ayrıca kasket ve jokey tarzlarıda oldukça uygundur.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz gönderildi. Teşekkürler !